Новини та заяви

На «Економічній правді» опублікована вже друга авторська колонка голови виконавчого комітету УКРПЕК Володимира Слабого

На «Економічній правді» опублікована вже друга авторська колонка голови виконавчого комітету УКРПЕК Володимира Слабого

Нова авторська колонка голови виконавчого комітету УКРПЕК Володимира Слабого на сайті «Економічної правди» присвячена управлінню відходами комерційної та промислової упаковки.

Володимир Слабий розповідає про свою участь в семінарі «Системи РВВ для комерційної та промислової упаковки: майбутнє почалося!», який відбувся у Брюсселі. Автор аналізує зміни в законодавстві ЄС, зокрема вимогу для країн-членів встановити схему відповідальності виробника для всіх категорій упаковки до кінця 2024 року. Стаття докладно пояснює, чому саме такий підхід до управління відходами комерційної та промислової упаковки є найбільш ефективним і яким чином Україні слід гармонізувати своє законодавство з європейським.

Це вже друга стаття авторства голови виконавчого комітету УКРПЕК, яку опублікувало видання. У своїй першій колонці, яка побачила світ у квітні, Володимир Слабий ділиться застереженнями щодо процесу підготовки Закону України «Про упаковку та відходи упаковки», який перебуває зараз на розгляді парламенту. Також автор пояснює, які ризики може створити фрагментація ринку управління відходами упаковки в Україні, і розповідає, чому на початковому етапі реформи законодавцям не слід встановлювати надто високі цільові показники рециклінгу.

Авторська колонка Володимира Слабого на «Економічній правді» є важливим джерелом інформування суспільства щодо найбільш дискусійних моментів реформи системи управління відходами упаковки в Україні, зокрема про розробку галузевого законодавства.

УКРПЕК готова ділитися своєю експертизою про світовий досвід й найбільш успішні механізми впровадження принципів циркулярної економіки з усіма зацікавленими сторонами.

Facebook